Bu pastayı rahmetli halacığım yapardı. Yapılışı çok kolay, üzeri kıtır kıtır, içi yumuşacık lezzetli bir damla...
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 paket margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- vanilya
- kabartma tozu
- Alabildiğine un
İç malzemesi:
- 3 elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- tarçın, yenibahar
Yapılışı:
- Harcı için;elmaları soyup rendeleyin.1 çay bardağı şekeri ekleyerek kısık ateşte pişirin.Soğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin.
- Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un ile yumuşak kıvamda bir hamur yapın.
- Hamurun üçte birini ayırın.Bu ayırdığımız hamuru pastanın en üstüne rendelemek için kullanacağız, iki şekilde rendelenecek hale getirebiliriz, ya dondurucuya koyar beş on dakika bekletiriz ya da una bularız. Ben dondurucuya koyarak yapıyorum.
- Diğer üçte ikilik hamuru tepsiye döşeyin ve onun üstüne hazırladığımız içi yayın. Onun da üstüne rendelenecek sertlikte soğumuş olan hamuru rendeleyin ve fırına koyun.
- Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyin.
AFİYET OLSUN...
9 yorum:
off yaa off çok güzel görünüyor
ellerine sağlık halana rahmet olsun.
Ellerine sağlık arkadaşım.Ya insan bu kadar becerikli olmazki.Her güne ayrı bi lezzet.Evdekiler çok şanslı valla.
Merhaba. Elmalı pasta harika görünüyor, ellerine sağlık. İçinde elma ve tarçın olan lezzet damlalarına hayır diyemem. Sevgiler.
Beğenmenize sevindim arkadaşlar. Gerçekten muhteşem bir lezzet.
Ayşeciğim,hangi ara yaptın bunu.Üç gündür bilgisayar tamire gitti .Yer yerinden oynamış.Ellerine sağlık En erken vakitte deneyeceğim.Çünkü muhteşem görünüyor.
Fevziye canım mutlaka denemelisin. Sadık izleyicim teşekkürler...
İlkaycığım çok teşekkürler...
Birsel çok haklısın içinde elma ve tarçın varsa hımmmmmm
pasta harıka görünüyor ama ben burda bişeyi anlamadm hamuru tepsiye yaydıktan snra pişincemi keseceğiz orayıda yzarmsn ? ben mutfaga yeni yeni griyorumda o yüzden düşünemedm nasl ypacagmı =(
Yorum Gönder