UNLU BÖREK


Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase beyaz peynir
  • 125 gr. tereyağ
  • 1 bardak sıvıyağ
  • tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
  1. İç harç için patatesler haşlayıp, kabuklarını soyun.
  2. Rendelenmiş kaşar ya da beyaz peynir, tuz, karabiber, pulbiber eklenip, karıştırın.
  3. Tereyağını eritip, sıvıyağla karıştırın.
  4. Yufka tezgaha açın. Üzerine yağ sürün. Her tarafı eşit olarak yağlanmalı...
  5. Yağlanan yufkanın üzerine çay süzgeci ile un eleyin, un tabakası çok ince olmalıdır.
  6. Unlanan yufkayı ortadan ikiye katlayın. Tekrar yağ sürüp, un eleyin.
  7. Yağlanan ve unlanan yufkanın kenar kısmına patatesli iç harçtan koyup, kenar kısımları içe katlayın ve rulo şeklinde sarın.
  8. Ruloları istediğiniz uzunlukta dilimleyip ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer yufkalar içinde aynı işlem uygulayın.
  9. Bir yumurta sarsını bir fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...