Malzemeler:
- 1kg. pırasa
- 200 gr. kıyma
- 5 adet yufka
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 100 gr. tereyağ
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Pırasaları temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
- Geniş bir tavada kıymayı kavurun. Suyunu çeken kıymaya pırasaları ekleyin. 6-7 dk. kavurun.
- Pırasalar iyice kavrulduğunda tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı biber ekleyip ocağın altını kapatın.
- Pişen iç harcını soğumaya bırakın.
- Fırın tepsisini margarinle yağlayın. 1 bardak sıcak suda 100 gr. tereyağını eritin.
- Birinci yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası ile hazırladığınız yağlı sudan sürün.
- Her koyduğunuz yufka katına, yağlı sudan sürün ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatın.
- En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın. Kalan yağlı suyu üzerine gezdirin ve çörekotu serpin.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.