PIRASALI BÖREK

 

Malzemeler:
  1. 1kg. pırasa
  2. 200 gr. kıyma
  3. 5 adet yufka
  4. 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  5. 100 gr. tereyağ
  6. 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
  • Pırasaları temizleyip, yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.
  • Geniş bir tavada kıymayı kavurun. Suyunu çeken kıymaya pırasaları ekleyin. 6-7 dk. kavurun.
  • Pırasalar iyice kavrulduğunda tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı biber ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Pişen iç harcını soğumaya bırakın.
  • Fırın tepsisini margarinle yağlayın. 1 bardak sıcak suda 100 gr. tereyağını eritin.
  • Birinci yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası ile hazırladığınız yağlı sudan sürün.
  •  Her koyduğunuz yufka katına, yağlı sudan sürün ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatın.
  • En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın. Kalan yağlı suyu üzerine gezdirin ve çörekotu serpin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...