ŞÖBİYET


Günümde yaptığım tatlıları yayınlamaya devam ediyorum. Maraş'ta baklavalık yufka satan yerler var. Şöbiyet için 4 yufka aldım. Yufkalar fazla gelince farklı bir tatlı daha yaptım.(kıvrım)
Baklavalık yufkalar çok çabuk kuruduğu için kesme işini yufkacı yaptı. Ben sadece şekil verip, pişirdim.Arkadaşlarım da afiyetle yedi...
Günüme gelmeyen ve ısrarla tarifi bekleyen Fevziye için yazıyorum:)))

Malzemeler:

  • 4 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)
  • 300 gr. çekilmiş ceviz
  • 2 kaşık toz antep fıstığı
  • 350 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

1. Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz. Bu kaymağı olacak.

2. Yufkaları 8 cm. karelik parçalara bölün.

3. Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın.

4. Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin.

5. Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin.

6. Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.

7. Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin.

8. 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

9. Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayınSu ve şekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın.

10. Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün.(İkisi de ılık olmalı)

11. Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla süsleyin.

AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...