Mevsim sebzeleri yavaş yavaş güzelleşince ilk yaptığım yemek Adana usulü tava olur. Yanında pirinç pilavı, pide ekmeği, soğan, acı yeşil biber ve bol ayranla nefiss bir lezzet damlası...
Malzemeler:
- Yarım kg. kuzu eti
- 1 kg. patlıcan
- 1 kg. domates
- 5-6 tane yeşil biber
- 9-10 diş sarımsak
- 1 kaşık biber salçası
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda (acı suyu çıkana kadar) bekletin.
- Etleri tencereye koyun. Salçayı, yağı ve bir kaç diş sarmısağı ekleyip iyice karıştırın. Üzerine bir domatesi doğrayın ve elinizle iyice bastırın.
- Patlıcanları birkaç kez yıkayıp tuzdan arındırın. Elinizle sıkıp sıkıp etlerin üzerine koyun. İyice bastırarak sıkıştırın.
- Domateslerin kabuklarını soyun, doğrayın. Patlıcanların üzerine yerleştirin.
- Biber ve sarımsakları domateslerin üzerine dizin.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Su eklemeyin!
- 15 dk. hızlı ateşte, yarım saat çok kısık ateşte pişirin.
- Arzuya göre yemek piştikten sonra tepsiye dökün, fırının ızgarasını açıp üzeri hafif kızarana kadar pişirebilirsiniz.
- Pirinç pilavıyla muhteşem ikili oluyorlar...
AFİYET OLSUN...