KARIŞIK KURABİYE- MEYVELİ TART - PEYNİRLİ GÖZLEME

Malum tüm Türkiye dün akşam yüreklerimizi yerinden oynatan bir maçtan alnımızın akıyla çıktık. Çocukluğum babamın maç tutkusunun esiri olmakla geçti. Evlendim. Artık eşimin maç tutkusunun esiri oldum. Onların bu tutkularını, yaşadıkları heyecanı ilk kez akşamki maçta ben de yaşadım. Gerçekten çok heyecanlıydı. Efendim, sevgili eşim "Akşama arkadaşları maça davet ettim." dediğinde çok mutlu oldum.
Hemen onlara ne yapsam diye düşündüm.Öncelikle bir kurabiye yapayım dedim. Ne de olsa yaptıklarımı deneteceğim insanlar çıkmış karşıma bu fırsatı kaçırmamalıydım. Daha sonra benim meşhur tarifim meyveli tart ve arkasından peynirli gözleme yaptım. Herkes çok beğendiğini söyledi ama bunlar maçın etkisinde olduklarından mı yoksa gerçek düşünceleri miydi bilemiyorum. İşte tarifler:

KARIŞIK KURABİYE:



Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 100 gr. tereyağı
  • 3 çorba kaşığıpudra şekeri
  • 1 çay bard. sıvı yağ
  • 1 çay bard. nişasta
  • vanilya
  • kabartma tozu
  • hindistan cevizi
  • kakao
  • yumurta beyazı
  • file badem (yoksa ceviz ya da fındık kırığı)
  • alabildiği kadar un

Hazırlanışı:

  1. Yumurta, oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, pudra şekerini iyice karıştırın.
  2. Unun içine nişastayı,vanilyayı, kabartma tozunu karıştırıp sıvı malzemelerin üzerine eleyin.
  3. İyice yoğurduktan sonra biraz buzdolabında bekletin.
  4. Ben hamuru 3 parçaya ayırdım. Bir parçasını kalpli kalıpla kesip önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırdım.
  5. Yine diğer bir parçayı kalıpla şekillendirdikten sonra önce yumurta akına sonra bademe batırdım.
  6. Kalan hamuru ikiye ayırın. Birine kakao ekleyip iyice yoğurun.İki parçayı eşit büyüklükte açın. Üst üste koyup sıkı sıkı sarın. Bir streç filme sarın ve buzlukta 15 dk. bekletin.
  7. Buzluktan çıkarıp bir parmak kalınlığında dilimleyin. 180derece fırında 20dk pişirin.

MEYVELİ TART:

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 50 gr. tereyağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • mevsim meyveleri
  • 1 paket tart jöle

Kreması için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • vanilya

Hazırlanışı:

  1. 2 yumurtayı, oda sıcaklığında tereyağını, sütü ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.
  2. Unun içine kabartma tozunu ekleyin.
  3. Sıvı karışımın üzerine unu eleyin.
  4. Tart kalıbına döküp 180 derece fırında 25 dk. pişirin.
  5. Fırından çıkarıp ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
  6. Tencereye sütü, unu, şekeri koyun.
  7. Karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  8. Kekin üzerine kremayı sürün.
  9. Mevsim meyvelerini dilediğiniz şekilde dizin.
  10. Tart jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  11. Meyvelerin ortasından başlayarak dökün.
  12. Soğuyunca buzdolabına koyun.


PEYNİRLİ GÖZLEME:


Malzemeler:
  • 3 yufka (kişi sayısına göre arttırılıp/azaltılabilir)
  • her bir yufka için 5-6 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (beyaz peynir ufalanabilir, lor peyniri kullanılabilir. ben evde kalan peynirleri rendeledim.)
  • 5-6 dal maydonoz
  • sürülebilir margarin
  • her bir yufka için kullanılmak üzere 1'er çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
  1. Maydonozları ince ince doğradıktan sonra, peynir rendesiyle karıştırın.
  2. Yufkanın birini açın, içine karışımdan serpiştirin. Yufkanın iki tarafını ortaya doğru katlayıp sürülebilir margarinden çok az sağına soluna sürün. Kalan katları da ortaya doğru katlayıp kare oluşturun.
  3. Tavaya bir kaşık sıvıyağ alıp kızdırın, ocağın altını iyice kısın, spatula yardımıyla sık sık çevirerek kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.
  4. Sonra ocağın altını açın (en küçük alevde yaptım ben) bir iki çevirmeden sonra renk alacaktır, servise alın.
  5. Diğer yufkalar için de aynısını uygulayın.

AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...