MİDYE TATLISI




Bayram için baklava yapmaya hiç gerek yok. Bu tatlı baklavanın lezzetini her lokmasında hissettiriyor.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • yarım p. yaşmaya
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 çay b. süt
  • 1 fiske tuz
  • 3 bardak un
  • iç harcı için:1 su b. iri çekilmiş ceviz
  • şerbeti için:3,5 su b. su3,5 su b. tozşekeryarım limon suyu

Yapılışı:

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  2. Karıştırma kabına süt, yağ, şeker, maya, tuz ve yumurta alınarak çırpılır.
  3. Daha sonra azar azar un ilave edilir.
  4. Hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünüp 20 dk. dinlendirilir.
  5. Bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur.
  6. Daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
  7. Açılan hamur sıkıca sarılır.rolu haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
  8. Hamur daha sonra 1' er parmak arayla kesilir.
  9. Kesilen hamur yan yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.
  10. İçine ceviz konularak kapatılır.yağlanmış tepsiye dizilir.
  11. Üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  12. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür.

AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...