Bayram için baklava yapmaya hiç gerek yok. Bu tatlı baklavanın lezzetini her lokmasında hissettiriyor.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- yarım p. yaşmaya
- 1 çay b. sıvıyağ
- 1 çay b. süt
- 1 fiske tuz
- 3 bardak un
- iç harcı için:1 su b. iri çekilmiş ceviz
- şerbeti için:3,5 su b. su3,5 su b. tozşekeryarım limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına süt, yağ, şeker, maya, tuz ve yumurta alınarak çırpılır.
- Daha sonra azar azar un ilave edilir.
- Hazırlanan hamur 10 - 12 bezeye bölünüp 20 dk. dinlendirilir.
- Bezeler tabak büyüklüğünde açılarak istenirse 6'şar 6'şar istenirse tamamı aralarına nişasta serpilerek üst üste konur.
- Daha sonra hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
- Açılan hamur sıkıca sarılır.rolu haline getirilen hamur yarım saat buzdolabında bekletilir.
- Hamur daha sonra 1' er parmak arayla kesilir.
- Kesilen hamur yan yatırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır.
- İçine ceviz konularak kapatılır.yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet sıcak tatlının üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN...