KÜNEFE


En sevdiğim tatlılardan birisidir. Özellikle kadayıfı ve peyniri Antakya'dan olursa...

Malzemeler:
  • 100 gr Tel Kadayıf
  • 50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
  • 4 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • yarım limon
Yapılışı:
  1. 1 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını eritin. İnce ince ufalanmış kadayıfları tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın.
  3. Künefeyi pişireceğiniz tavanın dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin.
  4. Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun.
  5. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek kısık ateşte hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Bir yüzü kızaran kadayıfı ters çevirerek kızartın.
  7. İki yüzü kızaran kadayıfı ılık şurubu sıcak künefenin üzerine dökün.
  8. Şurubu çekince sıcak olarak servis yapın.(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur.)

AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...