KAYSERİ YAĞLAMASI

 

Malzemeler:
Hamuru için malzemeler;
  • 4su bardağı un

  • 1/2 paket yaş maya
  • Ilık su ya da ılık süt
  • sarmısaklı yoğurt 
    1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Sosu için malzemeler;
  • 300 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  •  tuz
  • kekik



Yapılışı:
  1. Unu derin bir kaba alıp ortasını elimizle havuz gibi açıyoruz.
  2. Unun ortasına mayayı alıp ılık suda ya da ılık sütte eritiyoruz. Sütle daha lezzetli oluyor.
  3. Şeker, tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapıyoruz.Hamur dinlenirken kıymalı sosu hazırlıyoruz.
  4. Hamuru 15-20 dakika dinlendirip,  bezelere ayırıyoruz.
  5. Her bir bezeyi merdaneyle tavanıza uygun büyüklükte açıyoruz.
  6. Yağsız teflon tavada arkalı önlü  pişiriyoruz.
  7. Diğer yanda kıyma, yemeklik doğranmış soğan, sivri biber ve domatesi tereyağı ile kavuruyoruz
  8. 1 su bardağı su ve baharatları ilave edip biraz pişiriyoruz. Suyu azalmışsa 1 bardak su ekliyoruz. Pişen hamurların her tarafı sosla ıslanmalı...
  9. Pişen hamurları bir tepsi ya da büyük bir tabağa tek tek alıyoruz.
  10. Her bir hamurun üzerine kıymalı sostan 2- 3 kaşık koyup, yayıyoruz her tarafının ıslanmasını sağlıyoruz.
  11. Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
  12. Üst üste koyduğumuz yağlamaları dörde bölüyoruz ve sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
    AFİYET OLSUN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...