ELMALI PASTA



Bu pastayı rahmetli halacığım yapardı. Yapılışı çok kolay, üzeri kıtır kıtır, içi yumuşacık lezzetli bir damla...



Malzemeler:


  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1/2 paket margarin

  • 1 su bardağı yoğurt

  • vanilya

  • kabartma tozu

  • Alabildiğine un

İç malzemesi:



  • 3 elma

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

  • tarçın, yenibahar

Yapılışı:



  1. Harcı için;elmaları soyup rendeleyin.1 çay bardağı şekeri ekleyerek kısık ateşte pişirin.Soğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin.

  2. Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırın.Yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un ile yumuşak kıvamda bir hamur yapın.

  3. Hamurun üçte birini ayırın.Bu ayırdığımız hamuru pastanın en üstüne rendelemek için kullanacağız, iki şekilde rendelenecek hale getirebiliriz, ya dondurucuya koyar beş on dakika bekletiriz ya da una bularız. Ben dondurucuya koyarak yapıyorum.

  4. Diğer üçte ikilik hamuru tepsiye döşeyin ve onun üstüne hazırladığımız içi yayın. Onun da üstüne rendelenecek sertlikte soğumuş olan hamuru rendeleyin ve fırına koyun.

  5. Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyin.




AFİYET OLSUN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...