DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Bugün canım oğlumun doğum günü..
Doğum günü için kimseyi davet etmek istemedi. Ben çok ısrar ettimsede okulda yapalım, arkadaşlarını çağıralım yok dedi üçümüz kutlayalım. Ben de ona çok sevdiği fiat doblo şeklinde arabalı bir doğum günü pastası hazırladım. İçi dışı çikolatalı...

Malzemeler:
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı un
  • vanilya-kabartma tozu

Yapılışı:

  1. Oda sıcaklığında 5 yumurtayı şekerle birlikte çırpalım. Çırpma esnasında yavaş yavaş kaynar su ekleyin. Kaynar su şekerin daha çabuk erimesini sağlar. 15- 20 dk çırpın.
  2. Un, nişasta , kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
  3. Kabaran yumurtaları söndürmeden azar azar un karışımını ekleyin.
  4. 180 derecede 30 dk. pişirin.
  5. Tel ızgara üzerinde pişen pandispanyayı soğutun. Soğuyunca ortadan ikiye kesin.Birbirinden ayırmadan istediğiniz şekli verin.
  6. Pandispanyayı süt ile ıslatın. İçine çikolatalı krema sürün. Diğer katı üzerine kapatın. Tüm pastayı krema ile kaplayın.

Ben üzerine yeşil fıstık serptim. Farları, margarinden yaptım. Şimdiki moda şeker hamuru ile yaptığınız tüm hataları örtmek ama bizim buralarda bu tip malzemeler olmadığı için evdeki ve eldekilerle ancak bu kadar oldu. Siz daha yaratıcı olabilirsiniz. (Bu arada Deniz şok oldu. Nasıl yaptın dedi, farlarını ve sileceklerini yemeğe çalıştı. Tabi hemen duuurr onlar katı yağ diyerek engelledim.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...