MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin ( 250 gr. )
2 yumurta ( birinin akı içi için )
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 paket yumuşak margarin ( 250 gr. )
2 yumurta ( birinin akı içi için )
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın akı
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurtanın akı
YAPILIŞI:
- Önce kakaolu hamuru hazırlayın.Bunun için un ve bir yumurtanın akı hariç, tüm malzemeyi karıştırın.
- Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Ayrı bir kapta içi için olan malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun.Tutması ve birbirine yapışması için iyice yoğurmalısınız.
- Kakaolu hamurdan cevizden birazbüyük parçalar koparıp, yuvarlayın.Yaklaşık 40 adet kurabiye çıkıyor bu ölçülerden.
- Aynı şekilde içinin malzemesinden de ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.Her iki hamurdanda eşit sayıda parçalar çıkarmalısınız.
- Kakaolu olan parçaları çay tabağı büyüklüğünde elinizle açın.İçine beyaz olan iç malzemeden koyup, kapatın ve iyice yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kapatılan yer alta gelecek şekilde kurabiyeleri dizin.
- 180 derecede 15 - 20 dakika pişirin.Pişen ve iyice soğuyan kurabiyeleriniz üzerini süsleyin.