En sevdiğim zeytinyağlılardan biridir. Neredeyse atasözü değerinde bir söz vardır.
Kerevizi yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır , diye...
Malzemeler:
- 2 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 1 baş soğan
- 1 adet portakal suyu
- 1 adet limon suyu
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- tuz, şeker
Yapılışı:
- Düdüklü tencereye kuru soğanı küp şeklinde doğrayın. Havuçları halka halka ya da verev kesin.
- Kerevizleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. Kereviz yaprağını da doğradıktan sonra üzerine bir portakal ve bir limonun suyunu ekleyin.
- Sebzelerin üstünü kapamayacak kadar su koyun. Tane karabiber, tuz ve kesme şekerleri de ekleyin.
- Zeytinyağını isterseniz bu noktada ekleyebilirsiniz(ben öyle yapıyorum). Veya zeytinyağını çiğ kullanmayı tercih ediyorsanız, yemeğiniz piştikten sonra da ekleyebilirsiniz.
- 10 dakika kadar pişirip, tencerede soğutun.
- Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın.
Bunu da komşum Melek yaptı...