MALZEMELER:
- 600 gr labne peyniri ya da 1 paket labne + 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 kutu krema(200 ml)
- 3 yemek kaşığı un+1 yemek kaşığı nişaşta
- 1 çimdik tuz
- 1 limonun suyu ve rendesi
ÜZERİ İÇİN: Reçel suyu
TABANI İÇİN:
- 1,5 Paket burçak bisküvi
- 50 gr tereyağ
YAPILIŞI:
- Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanını kağlı kağıtla kaplayalım. Kalıbın dışını ise folyo ile iyice saralım.
- Bisküvileri robotton geçirelim. İçine erttiğimiz tereyağını koyup iyice karıştıralım.
- Kelepçeli kabın tabanına bu karışımı iyice elimizle bastırarak yayalım. Buzdolabında içini hazırlayana kadar bekletelim.
- İçi için labne peynirini şekerle çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım.
- Dolaptan tabanımızı alalım ve üzerine bu karışımımızı dökelim.
- Fırınımızın tabanına ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyalım.(Kekin üzerinin çatlamaması için.)
- 150- 160 derecede pişirelim.
- Pişince hemen fırından çıkarmayalım fırının içinde soğuyana dek kalsın.
- Bir gece dolapta bekletelim. Bekledikçe daha lezzetli oluyor .
Afiyet olsun...