LİMONLU CHEESECAKE


MALZEMELER:
  • 600 gr labne peyniri ya da 1 paket labne + 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 kutu krema(200 ml)
  • 3 yemek kaşığı un+1 yemek kaşığı nişaşta
  • 1 çimdik tuz
  • 1 limonun suyu ve rendesi

ÜZERİ İÇİN: Reçel suyu

TABANI İÇİN:

  • 1,5 Paket burçak bisküvi
  • 50 gr tereyağ

YAPILIŞI:

  1. Öncelikle kelepçeli kalıbın tabanını kağlı kağıtla kaplayalım. Kalıbın dışını ise folyo ile iyice saralım.
  2. Bisküvileri robotton geçirelim. İçine erttiğimiz tereyağını koyup iyice karıştıralım.
  3. Kelepçeli kabın tabanına bu karışımı iyice elimizle bastırarak yayalım. Buzdolabında içini hazırlayana kadar bekletelim.
  4. İçi için labne peynirini şekerle çırpalım. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Dolaptan tabanımızı alalım ve üzerine bu karışımımızı dökelim.
  6. Fırınımızın tabanına ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyalım.(Kekin üzerinin çatlamaması için.)
  7. 150- 160 derecede pişirelim.
  8. Pişince hemen fırından çıkarmayalım fırının içinde soğuyana dek kalsın.
  9. Bir gece dolapta bekletelim. Bekledikçe daha lezzetli oluyor .

Afiyet olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...