BABAGANNUŞ

Adana ve Hatay yöresinin vazgeçilmez bir lezzet damlası.
Bizde iki üç günde bir mutlaka yapılır.
Üstelik lezzetli bir diyet yemeği :)
İster yemek yanına ister yemek olarak
tercih sizlere kalmış...

Malzemeler:
  • 4 adet iri Adana patlıcanı
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon suyu ya da nar ekşisi
  • Maydonoz
Hazırlanışı:
  1. Patlıcanları közleyin. (Bende eski bir alet var.Çingene ızgarası. Siz ocağın üstünde de yapabilirsiniz. Biraz ortalık kirleniyor ama değer...)
  2. Sarımsakları dövün, közlenmiş patlıcanları çatalla ezin.
  3. Diğer tüm malzemeyi doğrayın ve hepsini karıştırın.
  4. Üzerine maydonozları kıyın.
  5. Sızma zeytinyağını gezdirin.
AFİYET OLSUN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...