Yeni yılda ağzınız hep tatlı olsun...
Malzemeler:
- 4 adet ayva
- 16 kaşık toz şeker
- 1 su bardağı su
- kaymak ya da krem şanti
- antep fıstığı
- karanfil
- Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
- Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Çünkü bu çekirdekler ayvanın suyunun jöle gibi olmasını sağlıyacak.
- Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz.
- Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri ve karanfilleri serpiştiriyoruz.
- Her ayvanın üzerini örtecek şekilde ikişer kaşık toz şeker ilave ediyoruz.
- Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar pişiriyoruz. (1 saat kadar)
- Üzerinin kızarması için fırında 10 dk. tutuyoruz.
- Arzuya göra kaymak yada krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun...