AYVA TATLISI

Ayvanın bol olduğu bu günlerde,bende evde bulunan ayvaları değerlendireyim dedim. Oldukça hafif ve leziz bir tatlı. Yapımı kolay gözükse de biraz kasabilir, misal ayva kış ayvası değilse rengi biraz zor tutabilir. Ama en önemli şey kısık ateşte pişirmek.
Yeni yılda ağzınız hep tatlı olsun...

Malzemeler:
  • 4 adet ayva
  • 16 kaşık toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • kaymak ya da krem şanti
  • antep fıstığı
  • karanfil
Yapılışı:
  1. Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
  2. Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Çünkü bu çekirdekler ayvanın suyunun jöle gibi olmasını sağlıyacak.
  3. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz.
  4. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri ve karanfilleri serpiştiriyoruz.
  5. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde ikişer kaşık toz şeker ilave ediyoruz.
  6. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar pişiriyoruz. (1 saat kadar)
  7. Üzerinin kızarması için fırında 10 dk. tutuyoruz.
  8. Arzuya göra kaymak yada krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...