MUZLU RULO


Bu pastayı tatil başladığında komşu kızı Berfin ve oğlum Deniz için yaptım. İkisinin tatil ödevlerini yaptırıyordum. Bir baktım ki çocuklar bilgisayara gitmiş ve ben problem çözüyorum. Eeee çocuklarda haklı yeni tatile girmişler ama ben önce bitirin şu ödevleri diyorum. Hiç bir şey yemeyen Berfin ayıla bayıla yedi. Ya acıkmıştı ya da derslerden kaçtı :))))

Malzemeler:



  • 4 yumurta

  • 4 fincan un

  • 4 fincan şeker

  • 1 fincan sıvıyağ

  • kabartma tozu

  • vanilya


Krema Malzemeleri:




  • Hazır muzlu puding

  • 1 çorba kaşığı nişasta

  • yarım litre süt

  • 2 tane muz


Hazırlanışı:




  1. Yumurta ile şekeri köpürene kadar çırpın. 1 fincan sıvıyağı ekleyin.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip çok fazla karıştırmadan yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün.

  2. 175 derece fırında 20 dk. pişirin.

  3. Fırından çıkınca ılıkken kağlı kağıtla birlikte sarın. Üzerine nemli bez örtün ki yumuşacık olsun.


  4. Kremayı yapmak için sütü tencereye koyun.Toz pudingi ve nisaştayı ekleyin. Bir kaç kez kaynayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.


  5. Sardığınız pandispanyayı açın. İçine krema sürün. Tam ortasına muzları koyup tekrar sarın. Üzerini kalan kremayla kaplayın ve süsleyin.


AFİYET OLSUN...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...