TAZE BAKLALI BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
  • 500 gr. taze iç bakla
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ yada isteğe bağlı olarak tereyağ
  • tuz, karabiber
  • 1 kaşık biber salçası
Yapılışı:
  1. Baklaların üzerini kapatacak kadar su ekleyip 10 dk. kaynatın.
  2. Suyunu süzüp, kabuklarını ayıklayın.
  3. Soğanı küçük küçük doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağda (tereyağda olabilir) kavurun.
  4. Kavrulan soğanlara 1 kaşık salçayı ekleyin.
  5. Bulguru ve baklaları ekleyin. Üzerine 2.5 bardak suyunu (et suyu müthiş lezzet katıyor)
    tuzunu, karabiberini  ilave edin.
  6. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
AFİYET OLSUN...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...