MUHAMMARA

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı biraz değiştirerek yaptım. Ayrıca kahvaltıda ya da beş çayında ekmek üzerinde çok lezzetli bir atıştırmalık...





Malzemeler:

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1 çay bardağı tahin
  • 5 adet közlenmiş kırmızı biber(salçalık)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 kaşık biber salçası
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • kekik, kimyon, pul biber


Yapılışı: Kırmızı biberleri ya közleyin ya da haşlayıp kabuklarını soyun. Robotta iyice ezin. Sarmısakları dövün. Ekmekleri iyice ufalayın. Ben kepek ekmeği kullandım. Cevizi iri parçalar halinde kıyın. Tüm malzemeyi karıştırın. Tadı hafif çemen gibi olmalı. Acısını damak tadınıza göre ayarlayın.

AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...