Malzemeler:
- 5 kg un
- 2,5 kg yoğurt
- 2,5 kilo kırmızı biber
- ½ acı yeşil biber (acı istiyorsanız, ben koymadım)
- 1 ekmek hamuru yoksa 1 paket yaş maya
- 2 kg kuru soğan
- 1 kg domates
- 1 avuç tuz
- 2 avuç kuru nane
- Bütün malzeme robotta püre haline getirin.
- Unu genişçe bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açıp, içine ekmek mayasını, robotta çektiğiniz malzemeyi, yoğurdu ekleyip bir hamur yapın.(Yalnız hamur büyük bir leğende yapın, çünkü mayalandıkça taşıyor.) İçine ben bir kaşık koydum ve her aklıma geldiğinde karıştırdım.
- 3 gün mayalandırdıktan sonra balkona temiz çarşaf ya da masa örtüsü serin ve yassı olarak tarhanaları serin. Bir kaç saat sonra ters çevirin ve akşama kevgirden geçirin.
- Kalan büyükleride rondodan geçirin.
- Tavsiyem çok kurumadan bu işlemleri yapmak. (Ben biraz fazla kuruttuğum için rondo çekmedi. Kıyma makinasıyla un haline getirdim. )
- Un haline getirdiğiniz tarhanaları 1 hafta kadar daha güneşte kurutun.
- Kurutma işlemi bittikten sonra bez torbalarda buzdolabında saklayın.
AFİYET OLSUN...