Bu tarifi yıllar önce Pınar Altuğ'un yemek programından almıştım. Hem yapımı kolay hem de lezzetli ....
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yumurta sarısı
- 125 gr. margarin
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 pakat vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- yumurta akı ve fındık
Yapılışı:
- Granül kahveyi sütün içinde eritin. Tüm malzemeyi karıştırın. Hamuru 15 dk bekletin.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın.
- Önce yumurta akına sonra kıyılmış fındığa batırıp, tepsiye dizin.(Ben çeşit olsun diye kalıpla kelebekler, kalpler yapıp, hindistan cevizine batırdım.)
- 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...