Malzemeler:
- 4 adet iri Adana patlıcanı
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 limon suyu ya da nar ekşisi
- Maydonoz
Hazırlanışı:
- Patlıcanları közleyin. (Bende eski bir alet var.Çingene ızgarası. Siz ocağın üstündede yapabilirsiniz. Biraz ortalık kirleniyor ama değer...)
- Sarımsakları dövün, diğer tüm malzemeyi doğrayın ve hepsini karıştırın.
- Üzerine maydonozları kıyın.
- Sızma zeytinyağını gezdirin.
AFİYET OLSUN...
7 yorum:
Eşim Hataylı kayınvalidemde çok yedim ama hiç yapmamıştım.ellerine sağlık arkadaşım.Lezzeti görüntüsünden belli çok harika görünüyor.Eşimin deyimiyle yemeği önce göz yiyecek.
Ellerine sağlık arkadaşım.Harika görünüyor..
Of of en sevdiğimiz lezzet, kış için de dondurucuya atarım patlıcanları, ellerine sağlık güzelim, harika görünüyor, sevgilerimle...
canım ne güzel bir tarif bu böyle ellerinize saglık nefis olmuş sevgilerlee
Ben de çok severim babagannuşu ama bu İstanbulda Adana patlıcanı bulmak malesef mümkün değil. Ellerine sağlık...
Be de hataylıyım canım hemde has Antakyalı:))
hattaylıda değilim,adanalıda ama yapıyor ve çok seviyorum,eline sağlık canım çok lezzetli görünüyor,101. izleyicin oldum,gel sende 400. izleyicim ol
Yorum Gönder