Malzemeler:
- 1 adet tavuğun göğüs eti (derisiz)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- maydonoz
- bezelye
- tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, köri
- 5 adet yufka
- 1 yumurta
- zeytinyağı
- haşhaş
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşından daha küçük olarak doğrayın ve iyice haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavuk ile birlikte bir tavaya alalım alın. Zeytinyağı ilave edip tavuk etleri ile birlikte iyice pişirin.
- Havuçlarla birlikte bezelyeyi haşlayın. Tavuk etlerine ilave edin. Tuz, kırmızı biber, karabiber ve bol miktarda kekik ilave edin.
- Yufkalara sürmek için 1 su bardağı tavuk suyunu ve ½ çay bardağı zeytinyağından oluşan bir karışım hazırlayın.
- Yağlanmış tepsiye yufkaları yerleştirip, aralarına tavuk suyu karışımını sürün. Arasına iç malzemeyi koyup, üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...