TAVUKLU BÖREK



Malzemeler:

  • 1 adet tavuğun göğüs eti (derisiz)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • maydonoz
  • bezelye
  • tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, köri
  • 5 adet yufka
  • 1 yumurta
  • zeytinyağı
  • haşhaş

Yapılışı:

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşından daha küçük olarak doğrayın ve iyice haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavuk ile birlikte bir tavaya alalım alın. Zeytinyağı ilave edip tavuk etleri ile birlikte iyice pişirin.
  2. Havuçlarla birlikte bezelyeyi haşlayın. Tavuk etlerine ilave edin. Tuz, kırmızı biber, karabiber ve bol miktarda kekik ilave edin.
  3. Yufkalara sürmek için 1 su bardağı tavuk suyunu ve ½ çay bardağı zeytinyağından oluşan bir karışım hazırlayın.
  4. Yağlanmış tepsiye yufkaları yerleştirip, aralarına tavuk suyu karışımını sürün. Arasına iç malzemeyi koyup, üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında pişirin.

AFİYET OLSUN...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...