MUZLU MUFFİN




Sevgili dostum İlkay bu muffıncıklar için "ah ne kalpler çaldı bu zilliii..." demişti.
Onun yazısını okuduğum günden beri aklımda. Geçenlerde muzların yenmediğini görünce yapmaya karar verdim. Aradım buldum, tarifini aynen yayınlıyorum.
Gerçekten muhteşem bir lezzet damlası...
(Alıntıdır...)
Malzemeler:
  • 190 gr un
  • 1 paket kabartmatozu
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 3 muz
  • 150 gr şeker
  • 1 yumurta
  • 75 gr margarin

Üstü için:

  • 40gr Esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı silme un

Hazırlanması:

  1. Muz çatalla ezilir enson un olmak üzere bütün malzeme karıştırılır. (içine isterseniz biraz tarçın da atabilirsiniz.)
  2. Fırına vermeden önce bütün üst malzeme karıştırılır ve hamurun üzerine dağıtılır (ben de bu şekilde yaptım ama birdaha ki sefere pudra şekeri ve tarçını karıştırıp fırından çıktıktan sonra üzerine eleyeceğim)
  3. 190 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika yeterli. (çıktığında altı hala yumuşak oluyor ama piştiğinden emin olabilirsiniz. Biraz bekleyince tam kıvamına geliyor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...