ZEYTİNYAĞLI FASULYE

Yaz tatillerimizi 15 yıl Torosların Tekir yaylasında geçirdik. Çocukluğuma dair güzel günlerdi. En çok aklımda kalan Mürrüvet teyzem ve annemin hazırladıkları 2 kilo zeytinyağlı Ayşekadın fasulye ve salatayı, bir öğle yemeğinde iştahla bitirmemizdir. Özellikle kuzenim Serenle bir araya geldiğimizde sevgiyle hatırladığımız günlerdi. (Bu arada Serenciğimin bebeği olacak.) Şimdiki çocuklar sebze yemeğini hiç sevmiyorlar. Neyse ki benim oğlumun böyle bir sorunu hiçbir zaman olmadı. Acıkınca ne olusa olsun yer, yemek seçmez. Bence çocukları birazda biz anneler nazlıyoruz. Tamam yeme diyor, sonra dayanamayıp en azından ekmek arası bir şeyler hazırlıyoruz. Arada bende yapıyorum. Ne yalan söyleyeyim şimdi işime de geliyor. Böyle durumlar için bizim kurtarıcımız ton balıklı sandviç.

Gelelim tarifimize...
Yapılışı:
  1. 1 kilo taze fasulyeyi temizleyelim.
  2. 2 adet kuru soğanı doğrayalım. Ben düdüklü tencere kullanıyorum. Soğanları zeytinyağında kavuralım.
  3. Fasulyeyi ekleyip üzerine 2 adet domatesle birlikte kavurmaya devam edelim.
  4. 2 adet kesme şeker, biraz tuz, 1 bardak su ilave edip 15 dk. pişirelim.
  5. Tencerede soğuduktan sonra servis tabağına alalım.

Yanında bol çoban salata öneririm.

AFİYET OLSUN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...