SADRAZAM LOKUMU



Okulda beslenme saatlerinde bir öğrencim sürekli bu pastadan getiriyordu. Tarifini istedim. Bir anda öğretmenler odasının tek konusu haline dönüştü. Tüm arkadaşlar denemelere başladık. Görünümü minik, yumuşacık, beyaz rulo pasta gibi çok hoş. En sonunda aşağıdaki tarifte buluştuk.


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 sb. şeker
  • 1 sb. un
  • 1 çay brd. nişasta
  • vanilya
  • kabartma tozu

Kreması için:

  • 4 sb. süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 sb. şeker
  • 1 yumurta
  • yarım paket margarin
  • vanilya

Üzeri için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1-1.5 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  1. Önce işe pandispanyanın yapımı ile başlıyoruz. Bunun için 4 yumurta ile şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Unun içine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve sıvı karışımın üzerine eleyin. 35 cm.x45 cm. lik bir tepsiye (ben borcam kullandım, iki parmak kalınlığında oluyor.) yağlı kağıt serip karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk.pişirin.

  2. Kreması için tencereye sütü, unu, yumurtayı koyun. İyice karıştırarak pişirin.Kaynayınca ocaktan alın. İçine şekeri, margarini ve vanilyayı ekleyin.Şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın.

  3. Dikdörtgen şeklindeki pandispanyayı 15 dilim olacak şekilde dilimleyin.
  4. Her bir dilimi ortadan ikiye bölün. Böylece elinizde 30 dilim pandispanya olacaktır. Her bir dilimin üstüne krema sürün ve rulo yapın.(Kremayı ılık ılık sürerseniz pandispanya yumuşayacaktır.) Ruloyu önce çukur bir tabağa koyduğunuz süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine bulayıp tabağa alın. Bir gün dinlendikten sonra servis edin. Muhteşem bir lezzet...

AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...