AŞURE




Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • yarım su bardağı nohut
  • yarım su bardağı kuru fasulye
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 10 adet kuru kayısı
  • 5-6 adet kuru incir
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz , fındık içi , fıstık
  • 3-4 çorba kaşığı pekmez
  • 1-2 portakal kabuğu rendesi
  • yarım çay kaşığı tuz 
  • tarçın, yeni bahar
Yapılışı:
  1. Bir gece önceden nohut fasulye ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda ıslatın.
  2. Ertesi gün nohut ve fasulyeyi düdüklü tencerede pişirin.
  3. Kayısı ve inciri zar şeklinde doğrayın.Kuru üzümü ıslatın. Portakalı rendeleyin.
  4. Buğdayı iyice yıkayıp büyük bir tencereye koyun. Üzerine 2-3 litre su ekleyip buğdaylar yumuşayana dek pişirin. 
  5. Buğdayın içindeki su koyulaşmaya başladığı zaman tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin.    
  6. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın.
  7. 3-4 çorba kaşığı pekmez ilave edip rengini ayarlayın.(Tadına bakın şekeri soğuyunca azaldığı için şekerinin fazla olması gerekiyor.)      
  8. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
  9. Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ve portakal rendesini ekleyip karıştırın.
  10. Sıcakken kaselere boşaltın.
  11. Soğuyunca üzerini ceviz içi, antep fıstığı, badem,hindistan cevizi, yeni bahar, tarçın ve nar taneleri ile süsleyin.
AFİYET OLSUN....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...