- 500gr. dana sırt
- 2 orta boy soğan
- 5-6 diş sarmısak
- 4-5 tane yeşil biber
- 3-4 tane domates
- tuz, karabiber, yeni bahar
- tereyağ
Hazırlanışı:
- Dana etini minik minik doğrayın
- Tereyağı ve biraz da sıvıyağı sacın icine koyun. Etleri koyup ve ağzını kapatıp, suyunu çekene kadar kavurun.
- Sebzeleri ayrı ayrı doğrayın.
- Etler ortada kavrulurken kenarına soğan ve sarmısakları çember şeklinde koyun. Buradaki püf noktası etin içine hiçbir sebzenin soğuk olarak karıştırılmamasıdır.
- Soğanlar sacın kenarında ısınınca et ile karıştırın.
- Sacın kenarına bu sefer yeşil biberleri koyun ve ısınınca karıştırın.
- En son domatesleri koyun. Domatesler iyice ısınınca karıştırın. Suyunu iyice çekene kadar karıştırarak pişirin. Baharatlarını atın.
- Yanında bol ayran ve özellikle pide ekmeği şart...
AFİYET OLSUN...
Hayatta ben en çok babamı sevdim.
Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk
Çarpı bacaklarıyla – ha düştü, ha düşecek –
Nasıl koşarsa ardından bir devin,
O çapkın babamı ben öyle sevdim.
Can YÜCEL
1 yorum:
ben de sevdim babami..ama var ya inaniyorum ki ben de aratmam babami..
Yorum Gönder