MERCİMEKLİ KÖFTE


Canım dostum Sümbülle ne zaman bir araya gelsek mutlaka bulgurlu bir şeyler yaparız. Bu çoğu zaman kısır olur. Bu sefer mercimekli köfte yapalım dedik. Annemin mükemmel turşusu, taze reyhanlı domates salatasıyla yukardaki tabağı oluşturduk. Gerçi Sümbül minik pehlivanı Deniz yüzünden çok hızlı yemek zorunda kaldı.
-Başna araba yok nu?
-Başna araba yok nu?
-Başna araba yok nu?
.
.
.
.
Başka araba yok diye diye uyuttuk :)))



Malzemeler:


  • 2 su bardağı kırmızı mercimek,

  • 1.5 su bardağı ince bulgur,

  • 3 adet kuru soğan,

  • 3-4 kaşık margarin,

  • 2-3 çay kaşığı kırmızı biber,

  • 2-3 çay kaşığı kimyon,

  • Yarım demet maydanoz,

  • 6-7 dal yeşil soğan,

  • 2 kaşık salça,
Hazırlanışı:


  1. Mercimekler su ile iyice pişirilir. (Biraz sulu bırakın.) Sıcakken bulgurla karıştırılır. Ağzı kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.

  2. Soğan doğranıp yağla kavrulur. Salça eklenir.

  3. Taze soğan, maydanoz temizlenip ince doğranır.

  4. Bulgur kabarınca kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı ve karabiber, kimyon eklenip yoğrulur.

  5. Son olarak taze soğan, maydanoz eklenip, karıştırılır. Küçük küçük sıkımlar şeklinde köfteler yapılır. Tabağa dizilir.

  6. Turşu ve domates salatası ile servis yapılır.(K.Maraş'ta bu yemeğin yanına ekşili turşu yaparlar.)

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...