ZEYTİNYAĞLI İÇ BÖRÜLCE
Malzemeler:
- 1kg. taze içli börülce
- 3 yemek kaşıpı zeytinyağı
- 2 tane domates
- 1 tane büyük kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- 1 kaşık biber salçası
- 1 tane kesme şeker
- tuz, karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Öncelikle börülceleri ayıklayın.
- Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dk. kaynatın, suyunu dökün.
- Soğanı , domatesi ve biberi küp küp doğrayın.
- Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyin.
- 1 adet küp şekeri soğanlara ekleyip soğanın karamelize olmasını sağlayın.
- Salçayı ekleyin. Ardından börülceleri koyup bir kaç dakika kavurun.
- Domatesi ve biberi ekleyin. Tuzunu, karabiberini ve acı seviyorsanız pulbiberi ekleyin.
- Suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 8 dk. sonra yemeğiniz hazır.
AFİYET OLSUN...
1 yorum:
yaz gününün kral yemeklerinden ellerinize sağlık
Yorum Gönder