İRMİK HELVASI



Malzemeler:

2 su bardağı irmik
2 su bardağı  süt
2 su bardağı şeker
100 gr. çam fıstığı
150 gr. tereyağ
tarçın

Yapılışı:
  1. Yağı ertitip içine fıstık ve irmiği ekleyin.
  2. İrmiğin rengi esmerleşene dek, yaklaşık yarım saat, kısık ateşte kavurun.
  3. Fıstıklar renk değiştirdiğinde irmik de kavrulmuş demektir.
  4. Sütü şekerle birlikte kaynatın.
  5. Kavrulup, esmerleşen irmiğe kaynar sütü yavaşça ekleyin.
  6. Eklediğiniz şerbet sıçrayabilir dikkatli olmanızı öneririm. Tencerenin kapağı yakınınızda olsun ilk sıçramalar geçene kadar kısa bir süre kapağı kapatın.
  7. Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar karıştıralım.
  8. İstediğimiz kıvama gelince karıştırmayı bırakarak ateşten alıp, kapağını kapatıp demlenmeye bırakalım.
  9. İsteğe göre üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

    7 yorum:

    umutluhayat dedi ki...

    en sevdiğim helvadır irmik.ellerinize sağlık

    Fuat Gencal dedi ki...

    Ellerinize sağlık. İrmikle yapılan herşeyi severim. Tarifiniz güzel fakat resim görünmüyor.

    Saygılar.

    sarımutfak-hande dedi ki...

    ellerine sağlık nefis olmuş
    bayılırım bende:)))

    ozgur dedi ki...

    evet resim görünmüyor neden,tam da günün anlam ve önemine uygun helvaa..hayırlı kandiller...

    YEMEK VAKTİ AYLİN dedi ki...

    ellerine sağlık irmik helvasını çok severim ama nedense sık sık yapılmaz bizm evde.Dondurmayla olursa o zaman daha çok yeniyor ama :)

    yemeksever dedi ki...

    Amerika'da yasiyorum. Tarifinizi burada denedim, cok guzel oldu. Cok tesekkurler:)

    Zencefil ve Tarçın dedi ki...

    ellerine sağlık,bayılırım irmikli tatlara...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...