Malzemeler: 4 yufka 1,5 su bardağı süt veya yoğurt 1 yumurta 3 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gr kıyma 2 baş kuru soğan 3 adet patates rendesi 1 yumurtanın sarısı karabiber tuz
Hazırlanması: süt, yumurta ve yağı bir kaseye alıp çırpın. kıymayı kavurun soğanla ve rendelenmiş patatesı tuz karabiberi ilave edin yufkanın birini masaya yayın. 2 ye bölün düz tarafına hazırladığınız harçtan koyun yufkayı rulo şeklinde sarın.Yağlanmış tepsiye dizin. Aynı işlemi diğer üç yufka içinde yapın ve etrafına dolayın sütlü harçtan arttıysa bir yumurtanın sarısını ilave edip çırpıp üzerine sürün börekler kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
7 yorum:
ellerine saglik cok guzel gorunuyor fakat ben rejimdeyim pasta borek yemiyorum Cem cok sever onun icin yaparim artik.sevgiler GULBIN
Börek nefis görünüyor,ellerine saglik canim.Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal.
Canım ellerine sağlık, tam bizim çocukların sevdiği gibi patatesli ve kıymalı bayılırlar bu böreğe, seninkiler de harika görünüyor, afiyetler olsun canım, sevgilerimle...
canım ellerine sağlık.börek nefis görünüyor.gidince seni özleyeceğim gibi nefis tatlarınıda özleyeceğim.
Böreklerin enfes görünüyor
Bayılırım böreğe özellikle kıymalı olursa hayır diyemem.Ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Moonrosecim asıl sana teşekkürler. Mekanları cennet olsun babalarımızın. Sevgiler...
hayatım güzel yorumun ve desteklerin için çok teşekkürler..sevgilerimle öpüyorum
Yorum Gönder