Yıllardır eşim salça yapalım diye başımın etini yer. Salçaya ve özellikle kokusuna bayılır. Tansiyon hastası olduğu için doya doya yiyemez. Evde yapalım az tuzlu olur diye düşünüp, bu yıl yapmaya karar verdim. Tabi herşey benim üstüme kaldı. Biberleri bir öğretmen arkadaşla gidip aldım. Temizledim. Yıkadım, yıkadım, yıkadım. İşler bitince eşimle arabaya koyup biberi salçaya dönüştürecek aracı aramaya başladık. Hemen yol üstünde birini bulduk. Eve getirdik. Aman bir ilgi bir ilgi sormayın. Yıllardır istediği şey gerçek oldu. Ev salça kokusundan geçilmiyor. Neyse eş dost, akrabadan aldığımız tepsilere paylaştırdık. Bir balkon dolusu tepsi... 2 gün sonunda 11 tepsi 6'ya düştü. Tabi tüm bakım işleriyle eşim ilgileniyor. Bugün tuzunuda koyduk. Bakalım 50 kilo biberden kaç kilo salça elde edeceğiz?
5 yorum:
ellerinize sağlık bu sene annem de salçasını kendisi ankarada yaptı. 15 kilo biberden 6 kilo salça çıkmış bayaa iyi aslında...
Bu arada denizin sünneti için aradım tesadüf denizle konuştum geçmiş olsun. Tebrikler.
hocam salçalar harika görünüyor.....ellerinize sağlık....afiyet olsun :)
Ne kadar güzel gözüküyor inanın sanki bana kokusu geldi ne mutlu size yapmayı beceriyorsunuz katkı maddesi olmadan saglıklı bir şekilde kullanmak Ellerinize saglık hayırlı ramazanlar sevgilerle...
benim 50 kilodan 10 kilo salçam çıktı.bende komşularımın yardımıyla yaptım. e bir yerlerden başlamamız gerekiyordu. şartlar şimdi elverdi. ellerinize sağlık afiyetle yiyin.
OH OH MİS GİBİ SALÇALARDA YAPILMIŞ ALLAH AĞIZ TADIYLA YEMEYİ NASİP ETSİN ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLERİMLE..
Yorum Gönder