FINDIKLI KURABİYE



Bu tarifi yıllar önce Pınar Altuğ'un yemek programından almıştım. Hem yapımı kolay hem de lezzetli ....

Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 125 gr. margarin
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 pakat vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • yumurta akı ve fındık

Yapılışı:

  1. Granül kahveyi sütün içinde eritin. Tüm malzemeyi karıştırın. Hamuru 15 dk bekletin.
  2. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın.
  3. Önce yumurta akına sonra kıyılmış fındığa batırıp, tepsiye dizin.(Ben çeşit olsun diye kalıpla kelebekler, kalpler yapıp, hindistan cevizine batırdım.)
  4. 180 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

çayla süper oluyor.ama az daha şekerli olsa daha güzel olur.yediğim belli oluyo di mi???

Adsız dedi ki...

Her zamanki gibi süper görünüyor.tarhananı,domates sosunu yaptım .Çok mutluyum .Artık ben de kışlık hazırlıyorum sayende , senden cesaret alıp yaptım .Teşekkürler arkadaşım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...