EV YAPIMI UN TARHANASI



Malzemeler:
  • 5 kg un
  • 2,5 kg yoğurt
  • 2,5 kilo kırmızı biber
  • ½ acı yeşil biber (acı istiyorsanız, ben koymadım)
  • 1 ekmek hamuru yoksa 1 paket yaş maya
  • 2 kg kuru soğan
  • 1 kg domates
  • 1 avuç tuz
  • 2 avuç kuru nane
Yapılışı:
  1. Bütün malzeme robotta püre haline getirin.
  2. Unu genişçe bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açıp, içine ekmek mayasını, robotta çektiğiniz malzemeyi, yoğurdu ekleyip bir hamur yapın.(Yalnız hamur büyük bir leğende yapın, çünkü mayalandıkça taşıyor.) İçine ben bir kaşık koydum ve her aklıma geldiğinde karıştırdım.
  3. 3 gün mayalandırdıktan sonra balkona temiz çarşaf ya da masa örtüsü serin ve yassı olarak tarhanaları serin. Bir kaç saat sonra ters çevirin ve akşama kevgirden geçirin.
  4. Kalan büyükleride rondodan geçirin.
  5. Tavsiyem çok kurumadan bu işlemleri yapmak. (Ben biraz fazla kuruttuğum için rondo çekmedi. Kıyma makinasıyla un haline getirdim. )
  6. Un haline getirdiğiniz tarhanaları 1 hafta kadar daha güneşte kurutun.
  7. Kurutma işlemi bittikten sonra bez torbalarda buzdolabında saklayın.
Gelelim çorbanın tarifine: Tencereye 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağı koyalım.Tereyağ eriyince 2 diş doğranmış sarmısağı, kuru nane ve salçayı ilave edelim. Salça yağda kızınca rendelenmiş domatesi (konservedomates) ilave edelim. 5 su bardağı suyu ve 3 çorba kaşığı tarhanayı ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. 20-25 dakika kaynatalım.Sıcak sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN...

5 yorum:

Fevziye dedi ki...

Kardeş, öncelikle bayramını kutlarım.Ne zamandır güvenilir bir tarhana tarifi arıyordum . Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Has Adanalıdan,güvenerek yapabilirim artık.

merziye dedi ki...

bu kışı senin evde geçirek lazım valla.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Maaşallah canım arkadaşım bunları böyle yap sonra böyle de nette göster...bizleri de depresyona girdir yani....
Ama helal sana benim canım arkadaşım dilerim ağız tadıyla yersin...(yerken sakın arkadaşlarını da unutma mesela beni:))

Adsız dedi ki...

iyi hafta sonları arkadaşım ellerine sağlık hepsi çok güzeller tarhana akdeniz yöresinin heralde çünki başka yörelerde soğan ya az yada hiç koymuyorlar işte tarhana bu.....ben nohut ve buğday da haşlıyorum... ama aynısını yapıyoruz..fatının yeni dunyası ellerine sağlık der.. sevgiler

Adsız dedi ki...

benim un tarhanam cok eksi olmus ne yapmaliyim ne onerirsiniz tesekkurler.guleryuz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...