Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı biraz değiştirerek yaptım. Ayrıca kahvaltıda ya da beş çayında ekmek üzerinde çok lezzetli bir atıştırmalık...
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
- 1 çay bardağı tahin
- 5 adet közlenmiş kırmızı biber(salçalık)
- 3-4 diş sarımsak
- 2 kaşık biber salçası
- 1 limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- kekik, kimyon, pul biber
Yapılışı: Kırmızı biberleri ya közleyin ya da haşlayıp kabuklarını soyun. Robotta iyice ezin. Sarmısakları dövün. Ekmekleri iyice ufalayın. Ben kepek ekmeği kullandım. Cevizi iri parçalar halinde kıyın. Tüm malzemeyi karıştırın. Tadı hafif çemen gibi olmalı. Acısını damak tadınıza göre ayarlayın.
AFİYET OLSUN...
7 yorum:
bunu denicem pzts gunu koray bayilir ama teyzemin yaptigi gibi bi kavanoz sus biberi salcasi olan zehir zemberek in yarisini kullanarak bu arada buna ek olarak zehir zemberek buna cok yakisiyor.adana da koylum de bulunabilir.
Canım günaydın, yine harika bir lezzet yapmışsınız, çok ta iştah açıcı, ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, afiyet şeker olsun, sevgilerimle...
Harika olmuş ellerine saglık misafirlerime deniycem :) ben cevizli olan herşeyi çok severim sevgilerle....:)
RAMAZAN ÖZEL;
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-5 SÜTLÜ TATLILAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.sevca.blogcu.com olarak 01/9/2008 ile 01/10/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:sütlü tatlılar
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:muhallebili kadayıf
yöre adı:istanbul
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim: kadininmutfagi@hotmail.com yada www.kadininmutfagi.blogcu.com. Veya sevca@live.nl yada www.sevca.blogcu.com adresine ulastirabilirsiniz.
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır.
canım benim geçen hafta anneme yaptırdım.ağzım yana yana yedim vallaaa.eline sağlık.MERZİYE
Hayırlı ramazanlar diliyorum, sevgiler...
canım muhammara tarifin süper ama ben közlenmiş biber koymuyorum.kalınca küflendiriyor hemen yemeye olabilir.
Yorum Gönder