BABAGANNUŞ

Adana ve Hatay yöresinin vazgeçilmez salatası. Ben neredeyse iki üç günde bir mutlaka yaparım. Üstelik yapımı kolay ve çok çok lezzetli bir diyet yemeği. İster yemek yanına isterseniz yemek olarak tercih size kalmış....







Malzemeler:
  • 4 adet iri Adana patlıcanı
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon suyu ya da nar ekşisi
  • Maydonoz

Hazırlanışı:

  1. Patlıcanları közleyin. (Bende eski bir alet var.Çingene ızgarası. Siz ocağın üstündede yapabilirsiniz. Biraz ortalık kirleniyor ama değer...)
  2. Sarımsakları dövün, diğer tüm malzemeyi doğrayın ve hepsini karıştırın.
  3. Üzerine maydonozları kıyın.
  4. Sızma zeytinyağını gezdirin.

AFİYET OLSUN...

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Eşim Hataylı kayınvalidemde çok yedim ama hiç yapmamıştım.ellerine sağlık arkadaşım.Lezzeti görüntüsünden belli çok harika görünüyor.Eşimin deyimiyle yemeği önce göz yiyecek.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım.Harika görünüyor..

SOFRAM dedi ki...

Of of en sevdiğimiz lezzet, kış için de dondurucuya atarım patlıcanları, ellerine sağlık güzelim, harika görünüyor, sevgilerimle...

iremlemekanlar dedi ki...

canım ne güzel bir tarif bu böyle ellerinize saglık nefis olmuş sevgilerlee

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ben de çok severim babagannuşu ama bu İstanbulda Adana patlıcanı bulmak malesef mümkün değil. Ellerine sağlık...

Şenay dedi ki...

Be de hataylıyım canım hemde has Antakyalı:))

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

hattaylıda değilim,adanalıda ama yapıyor ve çok seviyorum,eline sağlık canım çok lezzetli görünüyor,101. izleyicin oldum,gel sende 400. izleyicim ol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...