TAZE BAKLALI BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
  • 500 gr. taze iç bakla
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ yada isteğe bağlı olarak tereyağ
  • tuz, karabiber
  • 1 kaşık biber salçası
Yapılışı:
  1. Baklaların üzerini kapatacak kadar su ekleyip 10 dk. kaynatın.
  2. Suyunu süzüp, kabuklarını ayıklayın.
  3. Soğanı küçük küçük doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağda (tereyağda olabilir) kavurun.
  4. Kavrulan soğanlara 1 kaşık salçayı ekleyin.
  5. Bulguru ve baklaları ekleyin. Üzerine 2.5 bardak suyunu (et suyu müthiş lezzet katıyor)
    tuzunu, karabiberini  ilave edin.
  6. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
AFİYET OLSUN...



1 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Nefis bir tarif.Ellerinize sağlık:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...