Malzemeler:
- 500 gr. taze iç bakla
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ yada isteğe bağlı olarak tereyağ
- tuz, karabiber
- 1 kaşık biber salçası
Yapılışı:
- Baklaların üzerini kapatacak kadar su ekleyip 10 dk. kaynatın.
- Suyunu süzüp, kabuklarını ayıklayın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp 1 çay bardağı sıvı yağda (tereyağda olabilir) kavurun.
- Kavrulan soğanlara 1 kaşık salçayı ekleyin.
- Bulguru ve baklaları ekleyin. Üzerine 2.5 bardak suyunu (et suyu müthiş lezzet katıyor)tuzunu, karabiberini ilave edin.
- Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.
1 yorum:
Nefis bir tarif.Ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder