En sevdiğim zeytinyağlılardan biridir. Neredeyse atasözü değerinde bir söz vardır.
Kerevizi yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır , diye...
Malzemeler:
- 2 adet kereviz
- 2 adet havuç
- 1 baş soğan
- 1 adet portakal suyu
- 1 adet limon suyu
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- tuz, şeker
Yapılışı:
- Düdüklü tencereye kuru soğanı küp şeklinde doğrayın. Havuçları halka halka ya da verev kesin.
- Kerevizleri soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın. Kereviz yaprağını da doğradıktan sonra üzerine bir portakal ve bir limonun suyunu ekleyin.
- Sebzelerin üstünü kapamayacak kadar su koyun. Tane karabiber, tuz ve kesme şekerleri de ekleyin.
- Zeytinyağını isterseniz bu noktada ekleyebilirsiniz(ben öyle yapıyorum). Veya zeytinyağını çiğ kullanmayı tercih ediyorsanız, yemeğiniz piştikten sonra da ekleyebilirsiniz.
- 10 dakika kadar pişirip, tencerede soğutun.
- Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın.
Bunu da komşum Melek yaptı...
AFİYET OLSUN...
5 yorum:
Merhaba. Zeytinyağlı kerevizi ben de çok severim. Portakallı olarak yapmayı bir süredir planlıyordum, en kısa zamanda deneyeceğim. Sevgiler.
Her zamanki gibi nefis bir tat hazırlamışsın.ellerine sağlık arkadaşım..
HİÇ ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ YEMEDİM YAPMAYA DA CESARETİM YOK AÇIKÇASI EŞİM DE YEMEZ DİYE EMİNİM TADI GÜZELDİR ELİNE SAĞLIK ŞİMDİDEN İYİ TATİLLER BEN DE CUMA GÜNÜ ADANA'YA GELİYORUM İNŞALLAH ÖZLEDİM BOL BOL KEBAP YİYECEĞİM:))
ellerine sağlık arkadaşım
sevgiler...
canım tarifine göre 2 defa yaptım düdüklü kullanmak gerekiyor kesinlikle...ellerine sağlık benim canım arkadaşım...
Yorum Gönder