SADRAZAM LOKUMU



Okulda beslenme saatlerinde bir öğrencim sürekli bu pastadan getiriyordu. Tarifini istedim. Bir anda öğretmenler odasının tek konusu haline dönüştü. Tüm arkadaşlar denemelere başladık. Görünümü minik, yumuşacık, beyaz rulo pasta gibi çok hoş. En sonunda aşağıdaki tarifte buluştuk.


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 sb. şeker
  • 1 sb. un
  • 1 çay brd. nişasta
  • vanilya
  • kabartma tozu

Kreması için:

  • 4 sb. süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 sb. şeker
  • 1 yumurta
  • yarım paket margarin
  • vanilya

Üzeri için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1-1.5 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı:

  1. Önce işe pandispanyanın yapımı ile başlıyoruz. Bunun için 4 yumurta ile şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Unun içine nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve sıvı karışımın üzerine eleyin. 35 cm.x45 cm. lik bir tepsiye (ben borcam kullandım, iki parmak kalınlığında oluyor.) yağlı kağıt serip karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dk.pişirin.

  2. Kreması için tencereye sütü, unu, yumurtayı koyun. İyice karıştırarak pişirin.Kaynayınca ocaktan alın. İçine şekeri, margarini ve vanilyayı ekleyin.Şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın.

  3. Dikdörtgen şeklindeki pandispanyayı 15 dilim olacak şekilde dilimleyin.
  4. Her bir dilimi ortadan ikiye bölün. Böylece elinizde 30 dilim pandispanya olacaktır. Her bir dilimin üstüne krema sürün ve rulo yapın.(Kremayı ılık ılık sürerseniz pandispanya yumuşayacaktır.) Ruloyu önce çukur bir tabağa koyduğunuz süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine bulayıp tabağa alın. Bir gün dinlendikten sonra servis edin. Muhteşem bir lezzet...

AFİYET OLSUN...

5 yorum:

İLKAY dedi ki...

Birdefasında yemiştim bundan harika bir tadı var. Ellerine sağlık benim canım hamarat arkadaşım. İyiki aynı şehirde dğiliz. 5 çayları ölümcül olabilirdi...
Öüyorum seni:))

Huriye dedi ki...

Canim benim offf yani pc'min ekranini kirip giresim geldi:)) sirf bu sadrazam lokumlarini almaya))bu nasil nefis birsey,bir kez bir blog'da gormustum simdide gorunce off diyorum içimden keski tada bilseydim,harika gorunuyor ve kimbilir lezzeti nasil muhtesemdir,denenmesi lazim acaba becerirmiyim bilmem harikasin,tum tariflerine dikkat ettim masallah çok beceriklisin allah nazarlardan saklasin seni,tekrardan katildigin için ççççooooookkkk tesekkur ediyorum,biliyorsun her zaman beklerim,allah razi olsun,kocaman optum. Benim gozum halen lokumlarda,boyle lokuma can kurban)). tarifin biraz sonra yayinda.


AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

yapraksarma dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca http://www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com/adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

benimdenizim dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...