Yapılması çok pratik, yemesi çok keyifli...
Malzemeler (6 kişilik):
- 6 çay bard. esmer bulgur
3 çay bard. sıcak su - 1 çay bard. isot
- 1 küçük soğan
- 3-4 diş sarmısak
- 3 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çk biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tk yeni bahar
- 2 tk köfte baharatı
- 1 demet maydonoz
- 1/2 demet nane
- 2 orta boy domates
- 1 demet yeşil soğan
- 1 çay bard. nar ekşisi
- 1,5 çay bard. zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Derince bir kabın içine bulguru koyun. Sıcak suyu ekleyip karıştırın. Üzerine bir kapak kapatıp 10 dk. bekletin.
- Bulgur demlenirken soğan ve sarmısağı doğrayın.
- İsotu kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip bekletin.
- Salata malzemesini doğrayın.
- Bulgurun içine baharatları, salçaları, suyu sıkılmış isotu, soğan ve sarmısağı ekleyip yoğurun.Nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin. Damak tadınıza göre biraz daha isot,nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
- Salatayı ekleyip karıştırın.
Notlar:
Kısırı marul içine koyarak ya da asma yaprağı ile birlikte yiyebilirsiniz.Bol turşu ve ayranı unutmayın.
AFİYET OLSUN...
8 yorum:
Ayyy,
Ağlıyacağım şimdi senin bloguna öylesine girdim. Bu yazdıklarını görünce çok sevindim. Okul tatili vesilesi sanırım ama hayırlı olsun yazıların şekerim.
O değilde açılışı bu kısırla yapmış olman süper olmuş. Aklıma seneler önce annenin evinde okuldan kızlarla toplandığımız gün geldi o zamanda kısır vardı nasılda ayıla bayıla yemiştik. Nar ekşiside vardı kısırda, yaprak varmıydı hatırlayamadım. Ama teşekkür ederim bu hatıralar için. Hemen İstanbul'a gel lütfen ve bana kısır yap ben pek yapamam. Kimbilir ne lezzetli olur elinden yapılma kısır.
Öpüyorum seni oğlunu.
Canım arkadaşım çok çok teşekkürler...
İlk yorumu senden almak benim için çok sevindirici.
Deniz:"Anne zaten kimse bilmiyor ya kısır yapmayı sen yazınca öğrendiler." diye dalga geçiyordu.Yorumunu ilk ona okutacağım. İstediğin kısır olsun şekerim.İnşallah gelebilirim yanına.
Canim ellerine saglik,kisir sahane kim nasil lezzetli olmustur,harika. Biliyorsun etkinlik 2 hafta suruyor bu zaman içerisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin,katildigin içinde çok tsekkur ediyorum arkadasim,beklerim tekrardan. Tarifin biraz sonra yayinda olacak.
AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0
Hayırlı olsun komşu
Çok güzel olmuş,artık sık kullanılanlarıma eklerim seni,sitene eklediğin tüm tarifleri tatmak dileğiyle...
MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
AYYYY BU DA HARİKA GÖRÜNÜYOR.AMA BİLİRSİN Kİ KISIR YALNIZ YENMEZ İNŞALLAH BİR ARYA GELELİM DE BİR KISIR PARTİSİ VERELİM.ŞİMDİDEN AĞZIM SULANDI.ADANALILAR GERÇEKTEN ÇOK İYİ BİLİYOR BU BULGUR İŞLERİNİ..Bİ DE PİŞME KISIR VAR ONUN DA TARİFİNİ EN KISA ZAMANDA EKLE...ŞİMDİDEN SAĞOL ARKADAŞIM
ARKADAŞIM ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.SIK KULLANILANLARA EKLEDİM BİLE........
yani şu hamile arkadaşına ADANA yemekleri aşerdiriyon ya helalll....ellerine sağlık arkadaşım.MERZİYE
Yorum Gönder