Malzemeler:
- 1 adet tavuğun göğüs eti (derisiz)
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- maydonoz
- bezelye
- tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, köri
- 5 adet yufka
- 1 yumurta
- zeytinyağı
- haşhaş
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşından daha küçük olarak doğrayın ve iyice haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp, tavuk ile birlikte bir tavaya alalım alın. Zeytinyağı ilave edip tavuk etleri ile birlikte iyice pişirin.
- Havuçlarla birlikte bezelyeyi haşlayın. Tavuk etlerine ilave edin. Tuz, kırmızı biber, karabiber ve bol miktarda kekik ilave edin.
- Yufkalara sürmek için 1 su bardağı tavuk suyunu ve ½ çay bardağı zeytinyağından oluşan bir karışım hazırlayın.
- Yağlanmış tepsiye yufkaları yerleştirip, aralarına tavuk suyu karışımını sürün. Arasına iç malzemeyi koyup, üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
11 yorum:
BÖREK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK CANIM
Merhaba. Sıcak sıcak harika olur bu börekler. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Yiyenlere afiyet olsun, bizlere de iyi seyirler. Sevgiler.
Sevgili arkadaşım herzamanki gibi güzelliğin böreğe yansımış .Ellerine sağlık.
Bu böğrek yenmezmi tavuklu herşeyi çok seviyorum.
ellerine ağlık canım
öpüyorum
mmm harika görünüyor, ellerine sağlık.
bayramda gidiyor musun adanaya? ben hala karar veremedim, dün eşim burnundan ameliyat oldu, git o zamana kadar iyileşirim diyor ama ben kararsızım şu an.
gidersem sizlerle de görüşmeyi çok isterim.
sevgiler....
kırımlar bunu tavuk ve pirinçle yapar.adı:GÖBETE.o da çok güzel olur.eline sağlık.gününde bu örnekleri masada görmek isteriz yani :))
Çok lezzetli görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Siteni yenilemişin .Yeni versiyonu da çok güzel olmuş. Nice güzel yemeklere canım.....
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar...
ben de gidemiyorum, bilet bulamadım. artık 15 tatile kaldı hevesim.
şimdiden iyi bayramlar...
Blogunu yenilemişsin çok güzel olmuş.Börekte harika görünüyorr. Ellerine sağlık arkadaşım.
Yorum Gönder