KISIR

Meyvenin, sebzenin en güzel olduğu mevsimdir yaz. Bu güzelliklerin farklı şekillerde karışımı bizleri hep mutlu eder. İşte benim için en mutluluk verici karışım olan bizim usûl kısır (Adana).
Yapılması çok pratik, yemesi çok keyifli...


Malzemeler (6 kişilik):

  • 6 çay bard. esmer bulgur
    3 çay bard. sıcak su
  • 1 çay bard. isot
  • 1 küçük soğan
  • 3-4 diş sarmısak
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çk biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tk yeni bahar
  • 2 tk köfte baharatı
  • 1 demet maydonoz
  • 1/2 demet nane
  • 2 orta boy domates
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 çay bard. nar ekşisi
  • 1,5 çay bard. zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Derince bir kabın içine bulguru koyun. Sıcak suyu ekleyip karıştırın. Üzerine bir kapak kapatıp 10 dk. bekletin.
  2. Bulgur demlenirken soğan ve sarmısağı doğrayın.
  3. İsotu kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip bekletin.
  4. Salata malzemesini doğrayın.
  5. Bulgurun içine baharatları, salçaları, suyu sıkılmış isotu, soğan ve sarmısağı ekleyip yoğurun.Nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin. Damak tadınıza göre biraz daha isot,nar ekşisi ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  6. Salatayı ekleyip karıştırın.

Notlar:

Kısırı marul içine koyarak ya da asma yaprağı ile birlikte yiyebilirsiniz.Bol turşu ve ayranı unutmayın.

AFİYET OLSUN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...