Malzemeler:
Hamuru için malzemeler;
- 4su bardağı un
1/2 paket yaş maya- Ilık su ya da ılık süt
- sarmısaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Sosu için malzemeler;
- 300 gr. kıyma
- 2 adet soğan
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- tuz
- kekik
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba alıp ortasını elimizle havuz gibi açıyoruz.
- Unun ortasına mayayı alıp ılık suda ya da ılık sütte eritiyoruz. Sütle daha lezzetli oluyor.
- Şeker, tuz ve ılık su ilavesiyle yumuşak bir hamur yapıyoruz.Hamur dinlenirken kıymalı sosu hazırlıyoruz.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendirip, bezelere ayırıyoruz.
- Her bir bezeyi merdaneyle tavanıza uygun büyüklükte açıyoruz.
- Yağsız teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
- Diğer yanda kıyma, yemeklik doğranmış soğan, sivri biber ve domatesi tereyağı ile kavuruyoruz
- 1 su bardağı su ve baharatları ilave edip biraz pişiriyoruz. Suyu azalmışsa 1 bardak su ekliyoruz. Pişen hamurların her tarafı sosla ıslanmalı...
- Pişen hamurları bir tepsi ya da büyük bir tabağa tek tek alıyoruz.
- Her bir hamurun üzerine kıymalı sostan 2- 3 kaşık koyup, yayıyoruz her tarafının ıslanmasını sağlıyoruz.
- Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.
- Üst üste koyduğumuz yağlamaları dörde bölüyoruz ve sarmısaklı yoğurtla servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN...