ZEYTİNYAĞLI İÇ BÖRÜLCE

Malzemeler:
  • 1kg. taze içli börülce
  • 3 yemek kaşıpı zeytinyağı
  • 2 tane domates
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 tane kesme şeker
  •  tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
  1. Öncelikle börülceleri ayıklayın.
  2. Üzerini geçecek kadar su koyup 5 dk. kaynatın, suyunu dökün.
  3. Soğanı , domatesi ve biberi küp küp doğrayın.
  4. Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyin.
  5. 1 adet küp şekeri soğanlara ekleyip soğanın karamelize olmasını sağlayın.
  6. Salçayı ekleyin. Ardından börülceleri koyup bir kaç dakika kavurun.
  7. Domatesi ve biberi ekleyin. Tuzunu, karabiberini ve acı seviyorsanız pulbiberi ekleyin.
  8. Suyu ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 8 dk. sonra yemeğiniz hazır.
AFİYET OLSUN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...