Malzemeler:
- Yarım paket kısa boru, kalem veya kurdele makarna
- 3 su bardağı sarımsaklı yoğurt
- 1/2 su bardağı mayonez
- 10 adet küçük salatalık turşusu
- 1-2 adet sosis
- 1 adet kırmızı salçalık biber
- 1 çay bardağı haşlanmış havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır taneleri
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ-tuz,karabiber
- üzerini süslemek için maydanoz ve dere otu
- yeşil zeytin.
Yapılışı:
- Makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Daha sonra soğuk sudan geçirin. Çok yumuşak olmasın.
- Soğuyunca 2-3 kaşık zeytinyağı ile karıştırın.
- Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Havuçları ve bezelyeleri haşlayın.
- Hepsini makarnaya ekleyin.
- En son yoğurdu ve isterseniz (ben kollestrolsüz olanını kullanıyorum) mayonezi ilave edip karıştırın.
- Üzerini turşu, salatalık, nane, pul biberle süsleyin.
AFİYET OLSUN...